Jezus Christus, Piraat!

The following article is translated into Dutch from the English original, written by Kevin Carson.

Na het voeden van een menigte van vijf duizend man met vijf stukken brood en twee vissen werd Jezus Christus van Nazareth geïnformeerd door de handelsvereniging dat hij handelde in strijd met de Vermenigvuldiging-door-Wonderen wet.

Wonder verichtende rabbis zoals Mr. J. Christus, en hun vermeende eigendomsfraude, zijn de laatste jaren het middelpunt van een controverse. Ze zijn het doelwit van media campagne georganiseerd door de stichting Bescherming Rechten Etenswaar Industrie Nazareth-Galilea-Juda (BREIN). Brood en vis producenten menen dat de onwettige vermenigvuldiging van etenswaren hetzelfde is als stelen omdat het hun flink wat winst doet mislopen. Sympathiserende rabbi’s in heel Palestina dragen de berichten van BREIN voor in de synagogen. De media campagne van Brein heeft als doel het algemene beeld van piraterij te veranderen.  De rabbi’s vertellen hun volgelingen: “Verdienen de bakkers en de vissermannen het niet om betaald te worden?” Veel Thora scholen hebben nu anti-etenswarenpiraterij lessen in hun curiculum op genomen.

In een gerelateerd nieuwsbericht van vorige week; “De Wijn Industrie Vereniging van Palestina heeft uitspraken gedaan uit bezorgheid over de meldingen dat Jezus ook wijn uit het niets heeft gemaakt op een trouwfeest in Cana, Galilei.”

Helersverenigingen hebben laatst een onderzoek gepubliceerd waarin verslagen van ooggetuigen erop wijzen dat Jezus de heelkunde bedrijft zonder hiervoor een opleiding gevolgd te hebben. Een vergunning heeft Jezus ook niet voor het genezen van mensen. Deze illegale praktijken, als we de laatste berichten mogen geloven, hebben zich verspreid tot het genezen van lepra patienten, de kreupelen, de manken, de blinden, een man met een verlamde hand en een vrouw met bloedarmoede. De medische industrie veroordeelt de acties van J.Christus als oneerlijke concurrentie. Een woordvoerder van de Galileesche Vereniging voor Heelkunde laat weten dat “het oneerlijk is om van een legitieme heelmeester te verwachten om te concurreren met één of andere timmerman die met zijn handjes wuifd en mensen zo gratis zorg biedt. Vooral omdat legitieme heelmeesters jaren lang hebben moeten werken als student, en hierdoor ook een studie schuld moeten afbetalen.”

De Vakbond van Balsemers heeft ook geklaagd over de geruchten dat er mensen uit de dood opstaan. Rechtskundige laten weten dat er op dit moment geen wet bestaat die dit illegaal maakt.

Tegelijkertijd is er een groeiende beweging van mensen die zich tegen de label van ‘piraat’ keren. Ze beweren dat het kopiëren van eten geen diefstal is omdat het nieuwe eten niks veranderd aan de hoeveelheid van het oude eten. Visser Sjimon bar Jona van Galilei en zijn broer Andreas zijn het hier over eens “In plaats van het onderdrukken van de concurrentie zou de visindustrie zijn ouderwetse systeem moeten vervangen met een nieuw model. Er zijn gelegenheden genoeg voor iedereen die wil innoveren. Wij verliezen geen goudstuk door het delen van Jezus.”

Maar de autoriteiten pikken het niet. Pontius Pilatus, preafectus van Judea, heeft laatst laten weten dat hij hard zal optreden tegen smaakpiraten als Jezus. “Als je denkt dat ik water zal nemen en mijn handen zal wassen voor de schare dan heb je het mis. Het repliceren van brood, vis en wijn is hetzelfde als stelen. Hetzelfde als een ramkraak bij de Albert Heijn. Dit is godverdomme belangrijk!”

Volgende week: Johan Gutenberg, illegale boekendeler.

Originele artikel geplaatst op 6 September 2011 door Kevin Carson

Vertaald vanuit het Engels door: Christiaan Elderhorst

Anarchy and Democracy
Fighting Fascism
Markets Not Capitalism
The Anatomy of Escape
Organization Theory