Kära Obama-Supporters: Ett brev från en anarkist

The following article is translated into Swedish from the English original, written by Trevor Hultner.

Grattis. Kandidaten ni föredrog vann en andra mandatperiod som president. Jag är säker på att ni allihop är upptagna med att dansa på gatorna och gråt-smila och sånt för att vara på internet just nu, men det här kommer vara uppe när allt det där är färdigt.

Nu när Obama har fått en andra mandatperiod, så behöver du och jag ta ett snack. Jag har några frågor som jag behöver ställa, och sen kan du lyckligt fortsätta din väg.

  1. Nu när det inte längre är ett ”valår,” kommer du uppmärksamma drönar-attackerna, döds-listan, understöd för obegränsad arrest, och rekord-deporteringen av papperslösa invandrare?
  2. Nu när Obama är säker i Vita Huset tills 2016, kommer du uppmärksamma den fortsatta fängslande av Menig Manning?
  3. Nu när din kille vann, kommer du se kritiskt på hans anslutningar till parasitiska finansiella institutioner som skickade ekonomin in i ett kaos 2008?
  4. Nu när det aldrig kommer bli någon mer Obama-kampanj, kommer du protestera med oss mot allt som ovan nämnt?

Eller kommer du stanna hemma, rycka på axlarna och sitta där i oro för att dina vänner kanske inte kommer gilla dig mer om du talar ut mot dessa ting, ting som människor i andra länder är med rätt arga på? Kommer du fortfarande kalla alla som protesterar mot dessa ting opraktiska, ”emo-progressiver”, eller värre?

Kommer du sitta där, tankfullt väntande på att Obama blir den man han lovade att and skulle vara år 2008?

Här är ett litet tips: det kommer han aldrig bli.

Du behöver inte bli en anarkist för att se att den mannen du valde, medans han var skenbart ”bättre” i en rad utan tvekan bättre sätt än mannen han vann emot, är inget att skriva hem om. Det mindre onda är fortfarande ont.

Allt vi efterfrågar är att ni avlägsnar ert huvud från er kollektiva bakända och är med oss i att se till att ondskan inte växer.

Ni behöver bli tillsagda av Adbusters för att ta upp striden. Gör det bara.

Originalartikeln publicerades från början av Trevor Hultner den 6:e November 2012.

Översatt från engelska av Jakob Pettersson

Anarchy and Democracy
Fighting Fascism
Markets Not Capitalism
The Anatomy of Escape
Organization Theory